eBay start eerste VR-warenhuis samen met Australische winkelketen

Online veilingsplaats eBay werkt samen met de Australische winkelketen Myer, om samen een warenhuis in virtual reality te openen. Door een speciale VR-app te openen, kunnen klanten in de digitale wereld door de winkel rondlopen. Het moet ervoor zorgen dat webshoppen dezelfde voordelen heeft als bezoekje aan de ‘echte’ winkel, maar dan zonder een stap buiten de deur te zetten.

De digitale winkel werkt met de Samsung Gear VR, maar ook met de kartonnen Google Cardboard. De gebruiker hoeft alleen maar de app op te starten, waarna hij of zij rond kan kijken. In de virtuele webwinkel hangen er producten voor je waar je omheen kunt kijken, waarna

In Nederland hebben we er nog even niks aan – Myer is immers een Australische winkelketen. Het is echter een interessant kijkje naar hoe winkels gebruik willen maken van virtual reality.

eBay heeft wellicht hiermee de eerste ‘echte’ VR-winkel geïntroduceerd, die niet alleen maar als techdemo wordt gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat de app als een wat vroeg product aanvoelt. Het is hartstikke leuk om producten in VR rond te zien zweven, maar we kunnen nog steeds niet zelf door de winkel heen wandelen. Op het moment kun je alleen bij Myers shoppen door op je stoel te blijven zitten of stil te staan.