Google gaat strips verbeteren met behulp van machine learning

San Diego Comic-Con is wellicht de laatste plek waarop je een Google-aankondiging verwacht, maar toch liet het bedrijf op de comicbeurs iets nieuws zien. Het aangekondigde Bubble Zoom moet strips leesbaarder maken op smartphones en tablets, zodat lezers niet meer de hele tijd hoeven te zoomen over de plaat.

Bubble Zoom gebruikt machine learning om tekstballonnen op strippagina’s te herkennen, zodat deze automatisch kunnen worden uitvergroot. Op deze manier is kleine tekst makkelijker op een klein scherm te lezen. Er is steeds één tekstballon uitvergroot, waarna je op een ander kunt tappen om door te lezen.

Op het moment is de striptechniek alleen beschikbaar voor Android – er is een technische preview in Google Play Boeken. Daar staat een lijst met allerlei stripboeken die je voor Bubble Zoom kunt kopen. De verwachting is dat steeds meer strips van deze technologie gebruik gaan maken. Op het moment is materiaal van alleen Marvel en DC overgezet, maar op termijn moet iedere strip op aarde Bubble Zoom kunnen benutten.