Google Now nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad

Gebruikers van Android waren er al even aan gewend, maar voor iOS-gebruikers was het vanmiddag even wennen toen Google aankondigde dat hun ‘digitale personal assistent’ Google Now vanaf nu ook beschikbaar is voor iPhone en iPad. Via een omweggetje, dat wel.

Altijd al gehoopt dat je smartphone zo “smart” zou worden dat hij weet wat je zoekt voor dat je uberhaupt een zoekopdracht intypt? Dan is Google Now precies waar je op zat te wachten. Android-telefoons waren al even zo slim en sinds vanmiddag zijn ook iOS-apparaten in staat om gebruik te maken van Google’s slimme systeem.

Wie op zoekt denkt te moeten naar de Google Now app in de iTunes Store, heeft niet opgelet in het filmpje (of was ongeduldig, zoals ik). Een update of installatie van de Google Search app zorgt al voor de activitatie van Now op je iPhone of iPad.

Je moet er overigens wel rekening mee houden dat Google Now voor optimaal functioneren de volledige dag je GPS open heeft staan en veel data snoept. Deze twee argumenten zijn ook het meest te lezen in de Twitter-stream van mensen die Now direct weer deactiveren.

Update:
Het constante pullen van de GPS is uit te zetten, zodat de GPS alleen aan gaat wanneer Google Now geopend wordt. Minder energieverlies gedurende de dag dus, maar het is nog onbekend wat dit voor het proactieve karakter van Now betekent.

Update 2:
De hierboven omschreven stappen zorgen er inderdaad voor dat de GPS uitgeschakeld wordt. Volgens de omschrijving van Google zelf beinvloedt dit de getoonde “cards” met betrekking tot (proactieve) verkeersinformatie, routebeschrijvingen en meer lokatiegebaseerde content.