Het aantal mobiele Chrome-gebruikers is in een jaar tijd verdubbeld

Mobiel internetgebruik is alleen maar aan het groeien, als we nieuwe cijfers van Google mogen geloven. Inmiddels zouden namelijk 800 miljoen mensen per maand websites bezoeken vanuit de mobiele versie van Google Chrome. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar: toen stond de teller ‘slechts’ op 400 miljoen maandelijkse gebruikers. De nieuwe cijfers werden gedeeld op Chrome Dev Summit 2015.

Het zijn forse cijfers voor Google, aangezien Chrome verspreid over alle platformen meer dan 1 miljard gebruikers heeft. Dat vertelde Google in mei dit jaar. Het lijkt er daarom op dat het overgrote merendeel van de internetgebruikers (ook) een mobiele versie van de browser gebruikt. Hoeveel van deze gebruikers ook de desktopversie gebruikt, is nog wat onduidelijk.

Google spreekt van “enorme mogelijkheden om te groeien” op mobiele platformen. De pushberichten verstuurd vanuit Chrome beginnen ook een steeds belangrijker onderdeel te worden. Inmiddels worden er dagelijks 350 miljoen notificiaties verstuurd vanaf ongeveer 2300 websites.

Het is nu nog de vraag wat deze groei onder browsers betekent voor apps. Veel websites zijn immers vanuit mobiele applicaties te benaderen, waardoor er geen browser nodig is.

Wijst het stijgende aantal mobiele Chrome-gebruikers op een daling in app-gebruik, of zijn er simpelweg steeds meer mensen die vanaf een smartphone zitten te browsen?