Hi-tech kattenkwaad met de RickMote Controller

Oh, hoeveel uren pret en plezier heb ik vroeger wel niet gehad door samen met vriendjes door de straat te fietsen met een universele afstandsbediening. Anno 2014 komt aan die grap (uiteraard) een Raspberry Pi te pas!

Wellicht heb je de grap zelf ook al eens uitgehaald: met een universele afstandsbediening door je straat gaan en terwijl je door het raam tuurt (om reacties te peilen, uiteraard) steeds de zenders van de TV verwisselen of, als je echt wilde sarren, het volume steeds harder of zachter.

Flauwigheid ten top, maar dus wel een grap die een moderne make-over krijgt dankzij de RickMote Controller. In plaats van je TV pakt de controller echter je Google Chromecast aan en heb je niet het geluk dat het geluid zachter gaat: de controller start een eindeloze loop van Rick Astley’s ‘Never Gonna Give You Up‘.

Een Chromecast RickRoll!

Hoe de RickMote Controller exact werkt, kun je in deze video bekijken. Kort samengevat maakt de Controller, gebouwd op een Raspberry Pi, gebruik van een achterdeurtje tijdens een reset van je Chromecast.

Meest vervelende van dit ogenschijnlijke stukje hi-tech kattenkwaad? Niet alleen is de Chromecast ontvankelijk voor alle media die men zou willen laten zien via de controller,  je Chromecast is ook nog eens niet te gebruiken of resetten zolang de ‘dader’ met zijn RickMote Controller in de buurt is.

Gelukkig is de RickMote Controller geen product dat je makkelijk op de kop tikt: er is er slechts één van gebouwd op het moment.

Met nadruk ‘op het moment’, want de originele bouwer heeft de source code intussen al online gezet.