Híer zochten we het afgelopen jaar het meest naar op Google

Google

Je kunt even niet zo snel op het juiste antwoord komen, je vraagt je af hoe iets precies in elkaar zat óf je wil snel weten welk gezicht er ook alweer bij die persoon hoort. Wat doe je dan? Juist: we pakken Google erbij. Ook afgelopen jaar werd er weer massaal gegoogeld. En zoals elk jaar brengt Google naar buiten op welke (soms opvallende) zoektermen we hebben gezocht het afgelopen jaar. Nieuwsgierig?

Peter R. de Vries

Met stipt op nummer één staat dit jaar Peter R. de Vries. Dat is niet gek natuurlijk, want heel Nederland was in shock toen bekend werd dat er een aanslag op de misdaadjournalist was gepleegd. De zoekopdrachten rondom Peter R. de Vries waren volgens Google best uiteenlopend. Die verschilden van hoe het met hem ging tot wie hij überhaupt was. Anderen waren juist op zoek naar de beelden van de aanslag.

Op de tweede plaats in de lijst staat het EK 2021. Dit jaar mochten we eindelijk weer meespelen en dat hield heel Nederland bezig, ook al was dat maar van korte duur. Op de derde plek staat Stemwijzer. Je zou het bijna zijn vergeten, maar dit jaar hebben we ook nog mogen stemmen. Om je hier goed op voor te bereiden google je natuurlijk naar Stemwijzer.

Bekijk hier de top 10 van meest gezochte zoekopdrachten:

 1. Peter R. de Vries
 2. EK 2021
 3. Stemwijzer
 4. Avondklok
 5. Testen voor toegang
 6. Sneeuwradar
 7. Olympische Spelen
 8. iPhone 13
 9. Nelson Valkenburg
 10. WhatsApp storing

Corona

Gek genoeg staan er geen corona-zoekopdrachten in de top drie – maar wel in de top tien. En ook dat hield ons (helaas) dit jaar weer aardig bezig. Dit zijn de meest gezochte termen rondom het virus:

 1. Avondklok
 2. Testen voor toegang
 3. Coronatest
 4. Coronacijfers
 5. CoronaCheck-app

Tech

Wat tech betreft hield de WhatsApp storing ons behoorlijk bezig, deze term haalde zelfs de top tien. Maar dat uiteraard niet de enige tech-gerelateerde zoekterm. Ook deze waren populair:

 1. iPhone 13
 2. WhatsApp storing
 3. Microsoft Teams
 4. CoronaCheck-app
 5. Zoom

Tv, films en series

En wat kun je verder het beste doen als je zoveel tijd in huis spendeert? Dat is natuurlijk tv, films of series bekijken. Het mag duidelijk zijn dat één serie hier ver bovenuit sprong:

 1. Squid Game
 2. Bridgerton
 3. Deal or No Deal
 4. The Serpent
 5. Big Brother

Benieuwd wat de zoektermen van andere categorieën zijn? Je bekijkt de hele lijst hier.

Beeld: Unsplash