Netflix-concurrent Hulu begint met productie virtual-reality-series

De Amerikaanse Netflix-concurrent Hulu krijgt twee exclusieve series die speciaal voor virtual reality gemaakt zijn, schrijft Variety. Het gaat om een nieuwsprogramma en een komedieshow. De beide series zijn vanaf deze herfst te bekijken via de Hulu VR-app op de Gear VR en Oculus Rift.

The Big Picture: News in Virtual Reality wordt een dagelijkse nieuwsshow. Hier verschijnen in eerste instantie tien afleveringen van. De komedieserie, genaamd Virtually Mike and Nora met Nora Kirkpatrick en Mike O’Brien, krijgt om te beginnen vijf afleveringen. Beide shows zijn exclusief voor het platform en worden gemaakt door de Huffington Post RYOT Studios. Bryn Mooser, mede-oprichter van RYOT, zegt dat er geen plannen zijn om de series ook als 360-gradenvideo’s op het internet te plaatsen.

RYOT Studios maakte eerder al programma’s voor partners als het AP en de New York Times. “We maken al een lange tijd VR-video’ s. Series maken is altijd een droom geweest”, vertelt Mooser. De nieuwe afleveringen de nieuwsshow worden iedere twee weken in de app geplaatst. Iedere aflevering heeft drie verschillende nieuwssegmenten. Mooser is de host van de show.

De komedieserie wil dat de kijker een onderdeel wordt van de show. “Ik denk dat we een manier hebben gevonden om de muur tussen de acteur en het publiek naar beneden te halen, en komedie in 360 graden te ontdekken”, vertelt Kirkpatrick.

Helaas voor ons kunnen we de series in Nederland niet bekijken. Hier heb je namelijk een Hulu-abonnement voor nodig, en dat is alleen in de Verenigde Staten af te sluiten.