In chatroom Expensive Chat betaal je voor ieder karakter dat je typt

Expensive Chat

We chatten tegenwoordig wat af, via allerlei verschillende apps. En het is allemaal gratis. Maar dat is niet het geval in de openbare chatroom van ontwikkelaar en ondernemer Marc Köhlbrugge. Hij lanceerde Expensive Chat, waar je 1 dollarcent betaalt per karakter dat je typt, meldt Motherboard.

Volgens Köhlbrugge zelf is de chatroom een “sociaal experiment om te zien wat er met een chatroom gebeurt als het niet gratis is, maar ieder bericht je geld kost”. Betalen doe je via Stripe, een creditcard of je pinpas.

Chats met beroemdheden

Tegenover Motherboard zegt Köhlbrugge dat de chatroom vooral een manier is om geld te verdienen. “Om eerlijk te zijn is de reden dat ik hiermee begon dat ik dacht het een leuke manier was om wat extra geld te verdienen.” Al het verdiende geld gaat dan ook naar hem toe. Het doel? Er een echt, winstgevend bedrijf van maken.

“Ik ben aan het overwegen om dit uit te bouwen naar een serieuzer product waar beroemdheden en professionals mogelijk betaalde chats kunnen hosten, waarvan de opbrengsten bijvoorbeeld naar een goed doel gaan.” Er zijn echter eerst nog een aantal technische problemen die opgelost moeten worden voordat dat plan van start kan gaan.

Overigens bestaat de chatroom nu vooral uit reclames van bedrijven, en niet uit daadwerkelijke gesprekken tussen mensen.

Foto: Shutterstock.com