ING lanceert TWYP: Een app om makkelijk vrienden en familie terug te betalen

Twyp ING

Met TWYP (The Way You Pay) kunnen ING-klanten en klanten van andere banken elkaar makkelijk geld overmaken als je bijvoorbeeld samen hebt gegeten. Waar dat nu nog veel gedoe is met IBAN-nummers, kun je via TWYP makkelijk in via chatberichten geld naar elkaar overmaken.

De app maakt namelijk geen gebruik van rekeningnummers of andere bankzaken, maar werkt via de contactenlijst van je smartphone. De app is gratis te gebruiken op Android- en iOS-apparaten. Ook niet-ING-klanten kunnen gebruikmaken van de nieuwe app.

Heidi van Eijk, Directeur Experience Dagelijkse Bankzaken, zegt dat de app een groot ongemak oplost van veel mensen:

ING zoekt continu naar manieren om betalen gemakkelijk te maken. Twyp lost het ongemak op dat mensen ervaren als ze elkaar na bijvoorbeeld een avondje uit geld verschuldigd zijn. Je hoeft geen lange bankrekeningnummers uit te wisselen, met Twyp zoek je gewoon in je contactenlijst. Op basis van het telefoonnummer maak je geld naar elkaar over. Je smartphone is alles wat je nodig hebt.

Om geld over te maken in de app moet je geld overmaken naar je TWYP-account. Je kunt dat doen via iDEAL of je kunt een creditcard koppelen aan het account. In de onderstaande afbeelding kun je zien hoe de simpele app werkt.

Het is overigens voor niet-ING-klanten even opletten: bij gebruik van de TWYP-app zeg je toe dat ING de data (transacties/e-mail/contacten) in kan zien voor ‘promotionele activiteiten’.

TWYP-ING-gif

De toekomst van de bank

Eind november kreeg Nederland er een bank bij: Bunq. Eén van de primaire functies van de bank die alleen een app had, die deels vergelijkbaar is met Twyp. Een groot verschil dat je bij Bunq ook echt een bankrekening krijgt, die je ook kunt delen met anderen. Bunq is niet zoals Twyp gratis, maar volledig bankieren bij deze nieuwe bank is wel prijzig, zo legt Tosca uit in haar stuk over de toekomst van de bank.