Sainsbury’s test nieuwe betaalmethode met iPhone en Android app

De Britse supermarkt keten Sainsbury’s is een nieuwe proef gestart met betalen via je smartphone. Uit de mogelijke keuzes is het dit keer geen NFC of RFID, maar die goeie oude QR-code. Via een Android of iPhone app kunnen shoppers hun producten scannen en vervolgens bij de self-service kassa afrekenen. Spaart u ook zegeltjes?

Sainsbury’s is de proef op beperkte schaal begonnen bij 3 lokale supermarkten. In totaal zullen zo’n 800 klanten de komende weken de iPhone of Android app gebruiken bij het doen van hun boodschappen. De werking is simpel: bij binnenkomst scan je de “check-in” QR-code met de app. Vervolgens scan je de barcode van de boodschappen in je mandje en scan bij de self-service kassa de “check-out”. Vervolgens kan men met kaart of cash afrekenen.

Een spannende ontwikkeling in de shopping experience, nadat we eerder al megaspeler Walmart een soortgelijke test zagen uitvoeren. Mochten beide tests succesvol blijken, betekent dat slecht nieuws voor het bedienend personeel in de supermarkt. Sainsbury’s doet geen uitspraken wanneer men de proef stopt en of de resultaten openbaar zullen worden gemaakt.