‘iPhone 8 krijgt softwarebalk in plaats van homeknop’

Er zijn al langer geruchten dat de homeknop op de iPhone 8 verdwijnt, om plaats te maken voor een groter scherm. Maar wat komt er dan voor in de plaats? Volgens Bloomberg is dat een balk op het scherm die je kunt bedienen met veegbewegingen.

De website baseert dit op basis van ingewijden en afbeeldingen die het in handen heeft. De balk zou dun zijn en onderin het beeld verschijnen. Qua uiterlijk lijkt het op het dock die je in macOS en in iOS 11 vindt. De softwarebalk sleep je van onder naar het midden van het toestel om de telefoon te ontgrendelen, aldus de bronnen.

Softwarebalk-iOS

Met eenzelfde soort veegbeweging kun je het multitaskvenster openen. Vanuit daar kun je door apps bladeren in een nieuwe kaartenweergaven. Veeg je nog een keer omhoog, dan ga je terug naar het beginscherm.

Scherm

Bloomberg herbevestigd ook nog maar eens dat de iPhone 8 een groot scherm krijgt. Het scherm moet bijna de gehele voorkant van het toestel in beslag nemen.In tegenstelling tot huidige iPhones heeft dit toestel een scherm met afgeronde hoeken. Verder vind je voorop een sensor voor gezichtsherkenning en de camera.

Het wordt waarschijnlijk ook de eerste iPhone met een OLED-scherm. Overigens is er ook meer ruimte op het scherm voor apps: er zouden zes rijen onder elkaar kunnen staan. Op een pagina kun je 24 apps kwijt.

Volgens bronnen wordt de iPhone 8 naast nieuwe versies van de iPhone 7 en 7 Plus op 12 september gepresenteerd.