JBL lanceert oordopjes die je met handbewegingen kunt bedienen

JBL heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de eerste oordopjes ter wereld gepresenteerd die te bedienen zijn via handbewegingen. De JBL Reflect Response is voorzien van bewegingssensoren zodat je de muziek kunt bedienen zonder je smartphone of headset aan te raken.

Zo kun je voortaan met de JBL Reflect Response de muziek bedienen door met je hand langs je oor te ‘zwaaien’, waardoor je veel sneller kunt wisselen tussen verschillende nummers. Uiteraard kun je via de bewegingen ook inkomende telefoonoproepen opnemen, zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar de bedieningsknoppen.

Gericht op sporters

Via de handbewegingen kun je onder andere de muziek pauzeren, tussen nummers navigeren en telefoonoproepen opnemen. Hiermee wil JBL inspelen op de grote hoeveelheid sporters die gebruik maken van een headset. Eenvoudige bediening van de muziek, zoals via handbewegingen, is een must voor actieve sporters.

Volgens het bedrijf zitten de in-ear oordopjes comfortabel vanwege het ergonomische sportdesign en zijn de doppen zweetbestendig. Verder is de headset voorzien van reflecterende kabels, waardoor je in het donker zichtbaar blijft voor mede verkeersdeelnemers.

JBL-Reflect-Respons-In-ear-tip---black

Uiteraard kun je van de headset goed geluid verwachten, aangezien JBL niets heeft veranderd aan de geluidskwaliteit van de headset. Via Bluetooth kun je de headset verbinden met elke smartphone en tablet, waarbij de headset over een batterijduur van ongeveer acht uur beschikt.

De hoofdtelefoons, ontworpen door HARMAN, zullen in de zomer op de markt gebracht worden voor een prijs van 149 euro. Je kunt de Reflect Response krijgen in de kleuren rood, blauw, groen en zwart.

Wil je liever een headset die ook gelijk activiteit kan meten, dan kun je misschien beter voor de SMS Audio BioSport gaan.