Kamperen in Nederland: hier vind je de meest bijzondere plekjes

kamperen bij de boer

Omdat een vakantie in het buitenland er – waarschijnlijk – nog even niet in zit, gaan we maar al te graag op zoek naar andere oplossingen. Een vakantie in eigen land kan heerlijk zijn, als je maar goed genoeg zoekt naar bijzondere plekken om te overnachten. Of om te kamperen, in dit geval.

Sinds de coronacrisis ontvluchten een hoop mensen de stad door de natuur in te duiken. Ook online boekingsplatform Campspace ziet dat in de cijfers: 70 procent van de boekingen komt vanuit de grote steden. En maar liefst 80 procent van alle boekingen, zijn last minute. Ben je (last minute) op zoek naar een weekendje weg in Nederland en wil je op een bijzondere plek kamperen? We hebben de mooiste plekken voor je op een rij gezet.

Slapen op het erf van de boer

Houd je van dieren, dan zit je op deze boerderij in Noord-Brabant goed. Want op het erg van deze boer word je verwelkomd door biggetjes, kippen, katten en honden. Je kunt je tentje uitstallen midden op het weiland, zodat je je volledig in de natuur waant. Maar ook de omgeving is prachtig: van natuurgebied de Kampina tot aan Kasteel Nemelaer, er valt van alles te ontdekken.

kamperen bij de boer

Ontspan tussen de fruitbomen

Wil je helemaal tot rust komen terwijl je kampeert op een prachtige plek? Dat kan tussen de appel- en perenbomen in Oudewater. Iedereen die hier zijn tent, camper of caravan neerzet mag niet alleen zelf zijn eigen fruit plukken, maar ook gebruik maken van het zwembad én het privéstrandje. In de warme duiken kun je zelf nog een duik nemen in de Hollandse IJssel. Verwacht hier een groene plek middenin het land en geniet hier van de lente, warme zomeravonden en de mooie zonsondergangen.

fruitbomen

Kamperen in een voedselbos

Een voedselbos is een bos waarin eetbare gewassen groeien. Denk hierbij aan kastanjes, fruit van bomen en struiken en andere gewassen zoals komkommer en kruiden. Het is mogelijk om ecologisch te kamperen in zo’n voedselbos, zoals op deze plek in Zeeland. Ga lekker wandelen op het Zeeuwse strand of in de duinen om thuis te komen op deze geweldige plek. Wil je liever niet kamperen, maar wel overnachten op deze plek? Het is ook mogelijk om hier een luxe yurt of caravan te huren.

logeren in yurt

Back to basic

Vlakbij UNESCO werelderfgoed Kinderdijk is deze prachtige plek te vinden waar je ook kunt kamperen. Je vindt hier een ruime tuin, boomgaard en bos: de ideale plek voor iedereen die behoefte heeft aan ruimte en een weekend vol ontspanning. Als je zelf geen tent hebt, kun je hier overnachten in een wigwam. Maar je kunt ook kiezen uit een vintage caravan of houten huisje.

back to basic

Romantisch logeren onder de eikenboom

Kies jij liever voor een romantische get-a-way voor twee? Dan is deze geweldige plek in Zuid-Holland echt iets voor jou. Je kunt hier kamperen op een weiland onder een eikenboom. De boerderij ligt nabij Den Haag en Leiden en is daarom perfect voor iedereen die even wil ontsnappen uit het stadse leven. De sportliefhebbers kunnen hun geluk hier niet op: de locatie beschikt over een volleybalveld en paarden. Ga je liever wandelen of fietsen? Ook dan zit je hier goed: er zijn mooie fiets- en wandelpaden te vinden hier.

romantisch logeren

Beeld: Campspace