Logitech komt met beveiligingscamera die in iedere situatie te gebruiken is

Logitech Circle 2

Aan slimme beveiligingscamera’s geen gebrek. Ontzettend veel fabrikanten brachten er de afgelopen jaren één op de markt. En voor iedere situatie is er inmiddels één. Voor binnen en voor buiten, voor aan de muur of voor in een kast, met een ingebouwde actie of met een aansluiting op het stopcontact. Handig, maar tegelijk onhandig omdat er zoveel verschillende varianten zijn. Logitech springt nu in het gat en komt met een camera die je in iedere situatie kunt gebruiken: de Logitech Circle 2.

De Logitech Circle 2 is een vervolg op de Circle uit 2015 en is verkrijgbaar in een variant die je op het stopcontact aansluit of eentje met een ingebouwde accu. Daarnaast kun je er allerlei bevestigingsmogelijkheden bijkopen. Met de Plug Mount hang je hem aan de muur en met de Window Mount aan het raam. Wil je hem buiten ophangen? Dan koop je de Weatherproof Extension met langere kabels; de draadloze versie is zonder extra accessoire beschermd tegen weer en wind.

De beveiligingcamera bevat een groothoeklens die 180 graden om zich heen filmt in HD. In het donker schakelt hij over op een speciale nachtstand waardoor hij in het donker kan filmen. Bij beweging stuurt hij je een berichtje en kun je via de bijbehorende app live meekijken in de app. Je kunt via je telefoon ook een spraakverbinding opzetten zodat je kunt praten middels de camera.

Logitech Circle 2

Gratis cloudopslag

Waar je bij veel beveiligingscamera verplicht bent een abonnement af te sluiten voor de cloudopslag van video’s is dat bij de Logitech Circle 2 niet zo. Video’s worden 24 uur lang bewaard. Je kunt echter de opslag verlengen met een abonnement en krijgt dan ook extra functies zoals detectie van personen of de mogelijkheid om het gebied waarop de camera reageert af te bakenen.

De camera werkt onder meer samen met Amazons spraakassistent Alexa. Via een software update gaat hij ook Apple’s HomeKit ondersteunen. De accu van de draadloze variant gaat een paar maanden mee zonder opladen.

De Logitech Circle 2 is te bestellen voor 199 euro voor de bedrade versie. De draadloze variant is drie tientjes duurder. De diverse accessoires kosten tussen de 29 en 59 euro. Vanaf volgende maand ligt hij in de winkel.