De Logitech Pop Home Switch bedient je smart home met één druk op de knop (of twee…)

Logitech Pop Home Switch

Hardwarefabrikant Logitech heeft een apparaat gepresenteerd dat als centrale hub voor de bediening van jee smart home moet dienen: de Pop Home Switch. Daarmee kun je zonder een smartphone in je hand de apparaten in je smart home bedienen. De switch werkt onder andere met Philips Hue en IFTTT.

Het apparaat moet gedoe rondom meerdere afstandsbedieningen of apps wegnemen. Het apparaat kan maximaal drie acties uitvoeren, die je van tevoren kunt instellen. Hierbij kun je meerdere apparaten aansturen met één actie, zodat je met één druk bijvoorbeeld de lichten kunt dimmen en je tv aan kunt zetten.

Je kunt de acties van de knop instellen via de bijbehorende app, die jouw huis afspeurt naar verbonden apparaten. Door vervolgens een of twee keer op de knop te drukken of de knop langer ingedrukt te houden, wordt de actie uitgevoerd.

Ondersteuning

De Pop Home Switch komt deze maand uit in de Verenigde Staten. Een starterspakket met basisbenodigdheden en twee schakelaars kost 99 dollar (wat zich waarschijnlijk vertaalt in 99 euro in Europa). Additionele knoppen zijn te koop voor 39 dollar per stuk en zijn daarmee goedkoper dan bijvoorbeeld de Philips Hue TAP-knop.

Het succes van de knop valt of staat echter maar welke apparatuur er precies wordt ondersteund. Als één van de slimme apparaten in je huis niet kan worden bediend via de knop, dan is het effect eigenlijk direct nverdwenen. Een compleet overzicht van welke producten met de Pop Home Switch samen kunnen werken is te vinden via deze pagina.

Logitech