Eindelijk: Een toetsenbord met schuifjes en draaiknopjes speciaal voor het bewerken van foto’s

Als je ooit met Adobe Lightroom of een ander fotobewerkingsprogramma hebt gewerkt, weet je dat het bewerken met je muis en toetsenbord niet ideaal is. Je bent minder precies en klikt vaak mis. Maar een stel Finnen komt met een oplossing: de Loupedeck.

De Loupedeck is een toetsenbord, maar dan anders. Het systeem bevat fysieke knopjes en schuifjes, waarmee je foto’s kunt bewerken. Zo kun je eenvoudig het contract, de tint of de schaduwen aanpassen. Dit zou intuïtiever moeten zijn dan het werken met je muis en normale toetsenbord.

Het doet denken aan de apparatuur die muziekproducers of video-editors gebruiken. En eigenlijk is het raar dat er nog nooit zoiets is gemaakt voor het bewerken van foto’s.

Het toetsenbord is in eerste instantie bedoeld voor Lightroom, maar later moet er ondersteuning komen voor andere programma’s. Dan moet de Loupedeck echter wel eerst werkelijkheid worden, want op dit moment is het nog een crowdfunding-campagne op Indiegogo. Het doel van 75.000 euro is daar al wel lang en breed gehaald: het project heeft op het moment van schrijven bijna 200.000 euro binnen geharkt.

De Loupedeck is vanaf september volgend jaar te koop en moet 369 euro gaan kosten. Koop je hem nu al via Indiegogo, dan krijg je hem in juni volgend jaar thuis gestuurd.