Toffe app voor iPhone gebruikers: Met Tastemade maak je heel gemakkelijk professionele food video’s

Foodies hebben al de beschikking over een keur aan apps om hun liefde voor lekker eten dagelijks te verspreiden. Elk gerecht wordt gefotografeerd – ondergetekende maakt zich er zelf ook regelmatig schuldig aan – en met een fraai Instagram filtertje op Facebook op Twitter gezet. Of liever nog, op Foursquare, zodat andere bezoekers aan een bepaald restaurant direct kunnen zien wat er zoal op de kaart staat bij die leuke tent.

Tijd om de mogelijkheden naar een hoger plan te trekken, dachten de bedenkers van de Tastemade app. Daarmee kun je – net als bij Vine of Instagram video – namelijk een complete videoreview van een maaltijd of een restaurant maken. Met de app, die op dit moment alleen beschikbaar is voor iPhone gebruikers, heb je wel iets meer mogelijkheden dan met de twee eerdergenoemde videoplatformen. Je kunt door het scherm aan te raken tientallen beelden achter elkaar opnemen en zo achter elkaar opnemen. Ook kun je titels en teksten aan de beelden toevoegen en minutenlange video’s maken.

Tastemade biedt op zijn website overigens een fantastische selectie aan foodvideo’s aan, van foodies over de gehele wereld. De startup uit Santa Monica die onlangs nog 10 miljoen dollar aan funding ophaalde, maakt ook zijn eigen culinaire kookprogramma’s op een YouTube channel, en biedt lokale foodbloggers de gelegenheid om gebruik te maken van hun speciaal gebouwde kookstudio.

In onderstaande video die werd opgenomen tijdens het San Francisco Street Food Festival zie je hoe professioneel de video’s die je met de Tastemade app kunt maken zijn, zonder dat daar dus professionele camera’s of video editing software aan te pas komen. En het beste nieuws van allemaal: De Tastemaker app is helemaal gratis te downloaden in de Appstore.