Iedereen ‘Herman de Schermman’: Kinect Projector maakt van elke muur een touchscreen


Toen Microsoft vorig jaar een speciaal accelerator programma aankondigde rondom hun bewegingsensor Kinect gingen sommige wenkbrauwen de lucht in. Hoeveel voor de hand liggende innovatie zou er uit deze koker komen en waarom zou deze moeten plaatsvinden onder de vleugels van Microsoft? Een eerste succesverhaal is er hoe dan ook, met speciale software van Ubi Interactive.

Het bedrijf werkte de afgelopen maanden nauw samen met Microsoft en ontwikkelde een programma dat middels de Kinect-sensor en elke willekeurige projector van elk oppervlak een touchscreen weet te maken. De standaard-versie van het programma komt op $149 en ondersteunt ‘schermen’ tot 45 inch. De professionele ($379) en ‘Business’-licenties ($799) ondersteunen zelfs tot 100 inch. Daarbij is overigens de prijs van de Kinect-sensor niet inbegrepen.

ubi_solution

Op de site van Ubi Interactive is het nu mogelijk om de software te bestellen. Hoewel de prijs van de software voor veel mensen een drempel is, is het natuurlijk een fractie van het bedrag van een 100 inch touchscreen.