Microsoft verdient flink aan Xbox in derde kwartaal

Xbox One X

Microsoft heeft in het derde kwartaal van 2018 – het eerste kwartaal van hun fiscale jaar – goede cijfers weten om te zetten. De meeste omzet kwam echter uit hun Xbox-segment, dat een stijging van 44 procent ten opzichte van een jaar eerder zag. Daarmee kwam die omzet uit op 2,7 miljard dollar, meldt Engadget.

De totale omzet van het bedrijf steeg met 19 procent naar 29,1 miljard dollar. Het netto-inkomen kwam uit op 8,8 miljard dollar, 34 procent meer dan een jaar eerder.

Maar Xbox was dus echt een stevige groeier binnen het bedrijf. Kijken we naar de omzet die uit de hardware van de gaming-afdeling kwam, dan zien we een stijging van 94 procent ten opzichte van een jaar eerder. Volgens Microsoft zelf is dat deels omdat veel consumenten vorig jaar wachtten op de Xbox One X, die in het vierde kwartaal van 2017 verscheen.

Toch deed de afdeling het niet alleen maar goed. In het vorige kwartaal waren er 57 miljoen Xbox Live-abonnees, precies evenveel als een kwartaal eerder. In 2017 waren er nog 59 miljoen abonnees in het tweede en derde kwartaal.

Surface

Ook de Surface-afdeling zag een stijging in zijn omzet.  De hardware van Microsoft was goed voor een omzetgroei van 14 procent naar 1,2 miljard dollar. En uit de andere personal computing-segmenten kwam een omzet van 10,7 miljard dollar, wat een stijging van 15 procent is.

Verder zagen de Windows “commerciële producten en clouddiensten” een omzetgroei van 12 procent. De intelligentie cloud-aanbiedingen, waaronder clouddienst Azure, stegen qua omzet met 24 procent naar 8,6 miljard dollar. Azure zelf zag zijn omzet met 76 procent stijgen.