Nederlandse Sodaq start crowdfunding voor LoRa-ontwikkelaarsbord

Het Nederlandse bedrijf Sodaq is een crowdfundcampagne gestart voor de financiering van de LoRaONE, een ontwikkelaarsbord voor Internet of Things-toepassingen. Zoals de naam doet vermoeden, maakt het apparaat maakt gebruik van het LoRa-netwerk, dat weinig stroom gebruikt en geschikt is voor het versturen van kleine hoeveelheden data.

Met de campagne wil Sodaq de massaproductie van de LoRaONE op gang helpen. Het apparaat werkt met Arduino, heeft een omvang van 25 x 40 milimeter en bevat ook een GPS-antenne, zodat je altijd de locatie kunt achterhalen, en een accelerometer, zodat je verschillende bewegingen kunt detecteren.

In Nederland wordt het LoRa-netwerk landelijk uitgerold door KPN. De provider wil heel Nederland vanaf juli compleet voorzien van het netwerk. Eind deze maand moet het grootste gedeelte van Noord- en West-Nederland al voorzien zijn. Als je niet afhankelijk wilt zijn van KPN, kun je je ook aansluiten bij een iniatief zoals The Things Network, dat actief is in verschillende grote Nederlandse steden.

Om de crowdfundcampagne te laten slagen, moet Sodaq halverwege mei 20.000 euro binnengehaald hebben. Het bedrijf lijkt goed op weg: meer dan de helft van het bedrag is momenteel al binnen. Als de funding slaagt, verwacht Sodaq de computertjes deze zomer te leveren.