Nieuwe emoji’s en meer: dít verandert in de nieuwste iOS versie 14.2

iOS 14.2

Hoewel de nieuwste iOS 14 nog maar net te installeren is, is de volgende vernieuwende versie 14.0.1 al eruit gerold. Maar nu lijkt het erop dat een volgende, grotere, update ook alweer klaar staat in de vorm van iOS 14.2. En daar is wat meer verandering in te zien. Want hier zitten niet alleen een aantal nieuwe veranderingen in, maar ook maar liefst 100 nieuwe emoji’s.

Eerder dit jaar werden deze nieuwe emoji’s al goedgekeurd door het Unicode Consortium.

Beta iOS 14.2

De beta versie van de vernieuwde iOS is inmiddels al beschikbaar voor ontwikkelaars. Dat zorgt ervoor dat een aantal mensen de nieuwe emoji’s al beschikken. De meest opvallende nieuwe figuren die we binnenkort allemaal kunnen gebruiken zijn onder andere het transgendersymbool, bubbelthee, geknepen vingers, boemerang, dodo, bever, piñata, nestpoppen, munt, anatomisch hart, longen, ninja en tamale.

Verder zijn er nieuwe combinaties mogelijk wat betreft huidskleuren en zijn er meer gender-inclusieve opties.

Meer nieuws

De emoji’s zijn niet het enige wat nieuw is aan deze update. Ook maakt Apple het ons makkelijker om nummers op te zoeken. Wilde je, zonder je telefoon erbij te pakken, weten welk nummer er gespeeld werd, dan moet je dit nu nog aan Siri vragen. Zometeen is het mogelijk om Shazam te bedienen vanuit het bedieningspaneel. En ook de muziekspeler krijgt een compleet nieuw uiterlijk in het bedieningspaneel. Daarnaast is het mogelijk om recent gespeelde albums te selecteren.

De reden waarom Apple meteen doorgaat naar iOS 14.2 en 14.1 daarmee overslaat, heeft wellicht iets te maken met de nieuwe lancering van de iPhone 12. Het kan zijn dat er in dit systeem verwijzingen zitten die ze liever nog even geheim willen houden.

Afbeelding: Unsplash