Nieuwe handvatten helpen je veilig te navigeren op de fiets

Onze fiets wordt steeds slimmer nu allerlei verschillende fabrikanten gadgets produceren voor onze fiets. Onlangs lanceerde Connected Cycle een slim pedaal tegen diefstal en nu lijkt er een oplossing aanstaande om veilig te navigeren op de fiets.

De fiets is een uitstekende manier van vervoer, zeker in een drukke stad. Een plattegrond is de makkelijkste manier om de weg te vinden. Breng deze twee dingen bij elkaar en je krijgt problemen. Fietsers met smartphones in de hand om de weg te checken, terwijl ze met moeite andere weggebruikers weten te omzeilen. De oplossing van dit probleem lijkt aanstaande met de SmrtGrips. Het product is recent gelanceerd op Indiegogo, een populair crowdfunding platform.

smartgrips instal

De slimme handvatten zijn snel en makkelijk te installeren. Je hoeft alleen de huidige handvatten te vervangen, de bijbehorende app te openen en de push meldingen aan te zetten. Vervolgens voer je in je favoriete navigatie app een bestemming in en kun je de smartphone opbergen. De handvatten zullen je de weg wijzen door middel van vibraties. Moet je linksaf, dan trilt het linker handvat en moet je rechtsaf, dan begint de rechter te trillen. Hierdoor hoef je niet meer te navigeren met de smartphone in je handen en kun je rustig op de weg en het overige verkeer letten.

Maar dat is nog niet alles. SmrtGrips helpt je ook om jouw fiets terug te vinden als je niet meer weet waar de fiets staat. Zolang jij en je fiets zich binnen het Bluetooth bereik bevinden, kun je via de ‘Find my Bike’ functie in de app de fiets terug vinden. Je wordt aan de hand van een plattegrond naar jouw fiets gestuurd.

Wordt je fiets gestolen? Dan werkt de app via een crowdsourcing oplossing. Als de fiets in de buurt komt bij een andere fiets met deze slimme handvatten, dan wordt er een notificatie naar je gestuurd.

20141208123619-IGG_header_crowdfunding

De handvatten zijn water-resistent en hebben een batterijduur van ongeveer drie maanden. Je kunt de batterij opladen en de app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Wil je het crowdfunding project helpen? Dan kun je dat hier doen.