Oculus laat je de virtuele wereld voelen met Oculus Touch

Zo’n Oculus Rift met Xbox One-controller is leuk, maar het kan allemaal veel vernieuwender, zo vindt ook Oculus zelf. Naast de virtual reality-bril hebben ze daarom ook de Oculus Touch gepresenteerd: een controller die je daadwerkelijk laat voelen wat je virtuele alter ego beleeft.

De Oculus Touch is in staat om al je gebaren en bewegingen op te pikken en door te geven aan de Oculus Rift. De dubbele controller (voor elke hand een) weet precies wat je handen doen en kan zo onder andere zien wanneer je een duim opsteekt, zwaait of dat je ergens naar wijst. Oculus-oprichter Palmer Luckey beloofde tijdens zijn keynote dat je op deze manier een robot onderdeeltje voor onderdeeltje kapot kunt maken. Verder kun je bijvoorbeeld zelf voelen hoe het is om een wapen op te pakken of ‘m weg te gooien.

dk-controller-thumb1

Heb je daar niet zo’n zin in, dan kun je natuurlijk ook gewoon rondlopen met de geïntegreerde joystick of de knoppen gebruiken. “We behouden de knoppen en sticks en dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze vorm van input geven blijft onmisbaar”, aldus Luckey. We hebben de Oculus Touch helaas nog niet in actie kunnen zien, want Oculus bewaart de demonstraties voor de E3-gamebeurs van volgende week.