Holus brengt realistische hologrammen naar je woonkamer

Je kent het wel: je bent op een verjaardag, maar toch zit het merendeel van de gasten met een telefoon in zijn hand. Gezellig is anders, maar de Holus wilt daar verandering in brengen.

De Canadese startup H+Technology ontwikkelde namelijk een unieke holografische display, waardoor het eindelijk mogelijk is om hologrammen in je woonkamer te halen. Het apparaat haalt alle digitale content uit je computer, tablet of smartphone en laat deze vervolgens in de vorm van een driedimensionale hologram zien. Aan de binnenkant van het apparaat zit namelijk een prima van plexiglas. Vervolgens zorgt een projector ervoor dat vier afbeeldingen van hetzelfde object op de prisma worden gestraald, zodat de gebruiker uiteindelijk een object te zien krijgt in de vorm van een hologram. Gebruikers kunnen hierdoor samen videogames spelen, maar bijvoorbeeld ook holografische videogesprekken voeren.

De Holus beschikt over een USB- en een HDMI-ingang, waardoor elk apparaat erop kan worden aangesloten. Op dit moment gaat het nog om een prototype maar zodra het apparaat op de markt komt, krijgt de consument de keuze uit twee versies: Pro en Home. De Pro-versie zal iets groter zijn en wordt uitgerust met een SDK-licensie, zodat developers aan de slag kunnen met het ontwikkelen van applicaties. Voor 756 euro kan je de Holus als een van de eersten reserveren via Kickstarter.