‘Ook Samsung gaat een Virtual Reality bril lanceren’

Na Google (Glass), Facebook (Oculus Rift), Sony (Project Morpheus) en geruchten rondom Xbox glasses kan Samsung natuurlijk niet ver achterblijven in de virtual reality markt. Volgens techblog Engadget wordt er op dit moment dan ook hard gewerkt aan een Samsung VR set, die later dit jaar zou moeten uitkomen.

Alhoewel bronnen binnen Samsung eerder nog berichtte dat een bril niet de meest logische stap is binnen de consumentenmarkt, lijkt de Koreaanse techgigant nu toch niet te willen achterblijven in de virtual reality ontwikkelingen. Daarin wordt met name grote groei verwacht binnen de game industrie.

Het is nog wel even de vraag of Samsung zich ook zal gaan richten op deze game industrie. Waar het voor Oculus Rift, Xbox en Sony Morpheus vrij logisch is dat de bedrijven de bril specifiek gaan koppelen aan games, heeft Samsung op dit moment nog niet van dat soort deals met game ontwikkelaars liggen. Wellicht hanteert de Samsung bril echter een open standaard, waardoor hij straks simpelweg te koppelen is met bestaande game consoles. We wachten af..