Overname van Yahoo kost ‘slechts’ 2 tot 3 miljard dollar

Je hebt het als trouwe Numrush-lezer wellicht al meegekregen: techbedrijf Yahoo staat op het punt om te worden overgenomen door een ander groot bedrijf. Wie Yahoo precies zal kopen is nog onduidelijk, maar één ding weten we wel: ze betalen waarschijnlijk een schijntje voor wat ooit een techgigant was. Volgens The Wall Street Journal kost Yahoo namelijk ‘slechts’ 2 tot 3 miljard dollar.

Oké, wij hebben zelf niet genoeg geld op zak om Yahoo voor te kopen, maar voor een bedrijf als dit is het een relatief laag bedrag. Eerder werd de waarde van Yahoo namelijk geschat op 4 tot 8 miljard dollar.

Het voelt ook als weinig voor een bedrijf met zo’n lange historie. Yahoo bestaat al sinds 1994 en is daarmee één van de oudste internetbedrijven in Silicon Valley. De nieuwssites van Yahoo hadden ooit 7 miljard lezers per maand – en de maildienst wordt in de VS nog steeds geregeld gebruikt.

Een overname van misschien wel 2 miljard dollar is dan een schijntje – vooral als je bedenkt dat relatief jonge internetbedrijven zoals Instagram werden verkocht voor 1 miljard. Maar goed: wellicht dat verhitte onderhandelingen de prijs toch doen stijgen. Op het moment is het Amerikaanse Verizon de meest waarschijnlijke kandidaat, maar nog niks is zeker.