Premières Nederlands Film Festival voor het eerst door heel Nederland te bewonderen

Nederlands Film Festival

De alweer 41e editie van het Nederlands Film Festival komt eraan. Dat betekent dat we van 24 tot en met 30 september kunnen genieten van zeven filmpremières in het land. Het NFF opent met de film Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer.

Verder zijn ook de films The Photograph van Sherman De Jesus, Do Not Hesitate van Shariff Korver, de televisieserie The Spectacular van Willem Bosch en Pieter Kuijpers, (R)Evolutie van Servé Hermans, Drijfzand van Margot Schaap en slotfilm Nr. 10 van Alex van Warmerdam te zien.

Nederlands Film Festival voor iedereen

Voor het eerste zijn de filmpremières niet alleen in Utrecht te zien, maar komen ze naar bioscopen in heel Nederland. Algemeen directeur Silvia van der Heiden van het NFF vertelt: “Met de premières in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen willen we publiek van Groningen tot Middelburg de mogelijkheid bieden om als eerste een premièrefilm in de buurt bij te wonen. We komen naar het publiek toe, in het land, in Utrecht en uiteraard ook online met een speciaal festivalaanbod.”

Trailers

Benieuwd geworden wat je kunt verwachten van deze films? We hebben de eerste trailers voor je op een rijtje gezet:

Mijn vader is een vliegtuig – vrijdag 24 september

Psychologisch drama waarin een succesvolle vrouw na de dood van haar moeder ontdekt dat haar eigen leven is gebaseerd op leugens en geheimen. Ze duikt in het verleden om oude trauma’s te verwerken.

The Photograph – zaterdag 25 september

Het portret dat de befaamde fotograaf James Van Der Zee in Harlem van zijn grootvader maakte, leidt de filmmaker honderd jaar later terug naar deze magische plek in New York. Die ene foto blijkt tot duizenden bijzondere verhalen te leiden. Een filmische ode aan de bewoners van Harlem, over trots, traditie en de kracht van het beeld.

Do Not Hesitate – zaterdag 25 september

Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.

Beeld: Melanie Lemahieu / Shutterstock.com