IKEA komt met nieuw slim apparaat: luchtreiniger en bijzettafel in één

IKEA

Slimme apparaten gecombineerd met huishoudelijke producten: IKEA weet wel hoe ze dat moeten doen. We kennen natuurlijk de Sonos boekenplank al, maar de woongigant heeft alweer een speeltje uitgebracht. Althans, in Amerika is dit nieuwe product al uitgebracht en in oktober zal het ook naar Nederland komen. Maar enthousiast zijn we in ieder geval wel.

Het gaat om de luchtreiniger STARKVIND met vijf ingebouwde ventilatorsnelheden.

Schone lucht in huis

Het reinigen van de lucht in huis lijkt steeds meer een trend te worden, en daar speelt IKEA fijntjes op in. Dit keer worden er geen planten gepromoot om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren, maar hebben we te maken met een heuse luchtreiniger. De ingebouwde sensor van deze luchtreiniger meet precies wat de kwaliteit van de lucht in de kamer is en past de ventilatorsnelheid hierop aan. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf de stand aan te passen, dat kun je doen met de IKEA Home smart-app.

IKEA zelf laat weten dat maar liefst 99,5 procent van de kleinere deeltjes in de lucht weg te filteren zijn met dit apparaat. Met de drie filters vangt het haar en stof op, worden fijnstof en pollen weggefilterd en worden gassen en onaangename geurtjes geabsorbeerd.

IKEA luchtreiniger

Beeld: IKEA

Bijzettafel als luchtreiniger

Nu wil je misschien wel schone lucht in je huis, appartement of slaapkamer, maar heb je geen ruimte om zo’n ding neer te zetten. Ook daar heeft IKEA de oplossing voor. De woongigant heeft deze luchtreiniger namelijk ook verstopt in een bijzettafel. Voor de bijzettafel betaal je 149 euro. Kies je toch liever voor alleen de luchtreiniger? Daar betaal je 99 euro voor. Wel moeten we nog even geduld hebben. Het product is op dit moment wel al in Amerika te koop. Vanaf oktober komt het ook naar Europa.

IKEA bijzettafel

Beeld: IKEA