Preteckt voorspelt de mankementen aan vrachtwagens

Preteckt probeert aan de hand van het analyseren van big data te voorspellen wanneer er iets mankeert aan een vrachtwagen. Preteckt is daarbij samen met Parknav en HYP3R een van genomineerden in de Entreprise & Smart Data categorie van de SXSW Accelerator.

Om mankementen aan vrachtwagens tijdig te kunnen voorspellen moet er eerst speciale software worden geïnstalleerd. Dit duurt volgens Preteckt slechts dertig minuten, waarna de software via machine learning kan voorspellen wanneer er iets stuk dreigt te gaan.

Deze informatie wordt daarna naar een manager gestuurd zodat zij hierop kunnen inspelen en kunnen zorgen dat dit opgevangen kan worden door bijvoorbeeld een andere vrachtwagen in te zetten. Hiermee kan aanzienlijk veel geld worden bespaard.

Naast het voorspellen van mankementen kan Preteckt ook inzicht geven in bijvoorbeeld het brandstofgebruik van de vrachtwagens. Hier kan Preteckt bijvoorbeeld analyseren wat de oorzaak van brandstofverspilling is, om daar uiteindelijk ook weer geld mee te besparen.