Sony: ‘Oculus is technisch beter dan Playstation VR’

PlayStation VR

Playstation VR zal niet dezelfde hoge kwaliteit halen die Oculus en HTC met de Rift en Vive zullen hebben. Dat zegt Masayasu Ito, topman van Sony, in een interview met Polygon. Volgens Ito heeft de Playstation VR dan mogelijk niet dezelfde kwaliteit als zijn concurrenten, maar heeft Sony daar vrede mee.

Het past namelijk in de strategie die het bedrijf voor zijn VR-bril heeft. In tegenstelling tot de HTC en Oculus wil Sony zijn VR-bril voor massapubliek aanbieden, zegt Ito in het interview. Hij doelt daarmee op twee dingen: allereerst bevinden zich er al tientallen miljoenen exemplaren van de Playstation 4 in de huizen van potentiële klanten. Die spelcomputers zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan de krachtige computers die gebruikt moeten worden met een HTC Vive of Oculus Rift. De prijs van zo’n computer begint vaak bij 1000 euro. Daar komt de prijs van de bril zelf nog bovenop.

Sony heeft nog niets uitgelaten over wat de Playstation VR gaat kosten, maar in het interview suggereert hij dat het goed mogelijk is dat de bril van Sony goedkoper gaat worden dan de brillen van zijn concurrenten. De Oculus Rift ging begin dit jaar in de voorverkoop voor 699 euro. De HTC Vive volgde een aantal weken later en valt met een prijs van 899 euro iets duurder uit.

Sony’s strategie ligt dus veel meer op de grote massa, in plaats van de early adopters die voor virtual reality gaming op dit moment voor een HTC Vive of Oculus Rift gaan.