Samsung Gear S2 laat goede eerste indruk achter

Samsung Gear S2

De Samsung Gear S2 heeft een goede eerste indruk achtergelaten, nadat de nieuwste smartwatch van Samsung officieel werd getoond op de IFA in Berlijn. Het horloge wordt vooral geprezen vanwege het uiterlijk. Hij is rond en lijkt veel op een gewone horloge, in tegenstelling tot eerdere smartwatches van Samsung.

Bij onder meer TweakersThe Verge en Engadget zijn ze positief over het horloge. En ook ik werd erg blij van de Gear S2 toen ik hem even om had op de IFA. Niet alleen vanwege het uiterlijk, ook de bediening met de draaiende bezel is ontzettend handig.

De Gear S2 draait, net als vorige Samsung smartwatches, op het eigen Tizen-besturingssysteem. Hiervoor zijn relatief weinig apps beschikbaar. Wel kan de Gear S2 samenwerken met bijna alle moderne Android-smartphones, niet alleen die van Samsung zelf en zou het bedrijf zelfs de iPhone willen gaan ondersteunen.

Volgens Samsung zou de Gear S2 twee tot drie dagen mee kunnen gaan zonder dat je hem hoeft op te laden. Of dat in de praktijk ook gehaald wordt is even afwachten.

In Nederland komen er dit najaar twee versies uit van de Gear S2. Een licht strak design met een rubberen bandje voor 349 euro en een donkerdere, klassiekere versie met een leren bandje voor 399 euro.