Met deze slimme pinda blijf je op de hoogte van de temperatuur in je huis

Sense Thermopeanut

Ben je gek op pinda’s en dol op verbonden apparaten? Dan behoor jij tot de doelgroep van de Thermopeanut, een slimme pinda van smarthomefabrikant Sen.se. Met de pinda kun je op de hoogte gehouden worden van de temperatuur in je huis, of een andere plek.

De Thermopeanut verbindt via bluetooth met je smartphone. Zodra je op de knop drukt, ontvang je een melding van de temperatuur die het apparaat waarneemt. Het idee is dat je meerdere thermometers op meerdere plekken in je huis aanbrengt, zodat je altijd op de hoogte bent van de temperatuur. Daar zit wel een limiet aan. Om op de hoogte te worden gesteld van de temperatuur, dien je met een apparaat binnen het bereik van het bluetooth-signaal te zijn.

Sen.se bewaart de temperatuur die de sensor registreert en je kunt dat overzicht bekijken via de app. Ook is het mogelijk om een bepaalde range in te stellen. Er gaat dan een alarm af en je krijgt een melding op je telefoon als de temperatuur buiten de ingestelde waarden komt. De Thermopeanut werkt met thermostaten van Nest en je kunt hem ook koppelen met IFTTT. Je betaalt er wel voor: de pinda wordt in een willekeurige kleur geleverd en kost 29 euro.

sense_thermopeanut