Slimme sport BH is ideaal voor bijhouden van sportdata

Morgen begint in Las Vegas de grootste technologiebeurs en op de CES 2016 presenteert het Canadese bedrijf OmSignal hun slimme BH. In plaats van het ontwikkelen van een aparte armband voor het bijhouden van essentiële informatie heeft het bedrijf ervoor gekozen om de techniek te integeren in een product dat de meeste vrouwen dagelijks dragen.

OmSignal produceerde al langere tijd slimme shirts voor mannen, die uitgerust zijn met allerlei sensoren. Deze nieuwe sport BH moet onder andere: hartslag, ademtempo en calorieverbranding bijhouden. Om die gegevens op de slaan moeten de gebruikers een klein apparaat in de onderste band van de BH bevestigen. Daar worden de gegevens opgeslagen en gedeeld via een draadloze verbinding met OmSignals mobiele app.

De app geeft tijdens het sporten allerlei handige informatie weer, zoals loopafstanden, tempo, ademtempo en vermoeidheidsniveau. Lauren Goode, redacteur van The Verge heeft alvast een kans gehad om een exemplaar te dragen en zegt dat hij comfortabel zit.

De slimme BH is echter niet goedkoop: het product begint rond de 150 dollar. Dat is echter wel goedkoper dan de slimme shirts die ongeveer 275 dollar kosten. De BH wordt in de lente van 2016 verwacht. Tijdens de CES 2016 wordt verwacht dat meer bedrijven slimme kleding onthullen, die gebruikers inzicht gegeven in allerlei biometrische data.