IFTTT in je auto: Slimme plug-in zorgt voor ultieme connectiviteit

Automatic,="http://numrush.nl/wp-content/uploads/2014/02/automatic-786x305.png">
Automatic, een slimme hardware plug-in voor in de auto, kondigt aan te integreren met IFTTT, een service die je automatische connecties laat bouwen met behulp van het simpele statement: ‘If this, then that’.

Gebruikers kunnen de ’this’ en ’that’ van dit zogenoemde ‘recept’ zelf invullen waardoor er automatisch een actie plaatsvindt. Het ’this’ gedeelte van het recept fungeert hierbij als een trigger, zoals bijvoorbeeld het inchecken via Foursquare. Het ’that’ gedeelte van het recept is de actie die hier op volgt. Zo kan worden ingesteld dat je vrienden automatisch een pushmelding ontvangen wanneer je ergens bent ingecheckt.

In samenwerking met Automatic is deze service nu specifiek op automobilisten gericht. Het apparaat van 100 dollar kan worden ingeplugd in een poort in je auto die monteurs ook gebruiken om de status van het voertuig te monitoren. Vervolgens synchroniseert het met je telefoon waarop persoonlijk data wordt getoond en suggesties worden gegeven over hoe je efficiënter kan rijden.

w640-4

Oorspronkelijk was het idee dat connectiviteit de manier waarop we onze auto’s gebruiken zou veranderen. ‘Our cars are the most powerful computers that we have and yet they’re not connected to the internet,’ stelt Automatic directeur Ljuba Miljkovic.

De IFTTT integratie sluit aan op Automatic’s ambitie om de rij-ervaring the veranderen door verbindingen te leggen met andere producten. Met de service kun je ook je auto koppelen aan verbonden producten thuis. Zo zouden de lampen thuis automatisch aan kunnen gaan wanneer je met de auto aankomt of zou de kleur van het licht in je garage de gezondheid van je auto aan kunnen geven.

Voorlopig verstrekt de dienst alleen nog maar triggers, maar de ambities klinken veelbelovend.