SmartWalk maakt van elke stoep een interactief scherm

Mocht je tijdens het verplaatsen door de stad genoeg hebben van de schermen op je smartphone en smartwatch of de schermen waarmee je geconfronteerd wordt op bijvoorbeeld het station, dan is er altijd nog de stoep om naar te turen. Of toch niet, want TransitScreen’s nieuwste innovatie SmartWalk maakt van elk trottoir een interactief display. Met reisinformatie, dat dan weer wel.

We naderen het ultieme punt dat we zo’n beetje elk van de 112 uur dat we wakker zijn per week besteden met het kijken naar een scherm. En hoewel we al genoeg displays hebben, is er altijd weer een bedrijf op zoek om deze collectie creatief uit te breiden.

Het Amerikaanse TransitScreen is daar een uitstekend voorbeeld van. Het bedrijf is sinds 2012 bezig met het beter visualiseren van de reisinformatie van het (Amerikaanse) openbaar vervoer en leunt daarbij stevig op real-time informatie en strakke datavisualisatie. Hun interactieve displays bevatten niet alleen informatie over metro, trein en bus, maar bijvoorbeeld ook huurfietsen. De schermen van TransitScreen zijn intussen terug te vinden in lobbies van hotels, kantoorgebouwen en universiteiten.

3028960-inline-tssmartwalk7uxdesign-b

SmartWalk gaat echter een stapje verder: het combineert de visuals van TransitScreen met de fysieke wereld, door de informatie via een projector op gebouwen of stoep te visualiseren. De beamer is sterk genoeg om zelfs in daglicht de informatie leesbaar te maken en kan projecteren op de stoeprand, muur en billboards. Volgens de makers zouden de schermen zelfs ingezet kunnen worden om mensen te helpen navigeren.

TransitScreen gaat de komende maanden gebruiken om een aantal pilotprojecten uit te rollen door diverse Amerikaanse steden.