Somfy presenteert slimme security camera op CES 2018

Op CES 2018 presenteert het Franse bedrijf Somfy een slimme buitencamera. De camera kan onderscheid maken tussen dieren, auto’s en echte indringers. Ook kan de camera een alarm laten afgaan.

Het bedrijf produceert zonweringen en beveiligingssystemen. Sinds een paar jaar houden ze zich bezig met smart home producten. In 2016 introduceerden ze al een op afstand bestuurbare zonwering, en een bedieningsplatform genaamd TaHoma. Nu komen ze met het vervolg daarop: een AI beveiligingscamera.

De Somfy Outdoor Camera maakt deel uit van een hele reeks beveiligingsproducten die het bedrijf uitbracht onder de naam Plug & Play. Slim van Somfy is dat alle apparaten te gebruiken zijn in combinatie met de meest gangbare smart home producten van Amazon, Apple en Google.

Slimme AI camera

Wat is er dan zo bijzonder aan deze camera? Hij herkent het verschil tussen mens en niet-mens en stuurt een notificatie naar je smartphone als er iets aan de hand is. De camera kan een bericht uitspreken tegen indringers. Ook kan de camera jou op speaker zetten, zodat je direct tegen de ongenode gasten kunt praten. Als dat niet genoeg is, kan de beveilingscamera een alarm van 110 dB af laten gaan.

Qua idee en features is de Somfy Outdoor Camera niet baanbrekend. AI security camera’s bestaan al langer. Wel toont Somfy interesse in het soepel maken van de integratie tussen mens en technologie. Dat was bijvoorbeeld te zien in het wearable project met modeontwerper Annouk Wipprecht twee jaar geleden. Dezelfde elegantie is terug te vinden in het uiterlijk van de Somfy apparaatjes. Ze ogen bescheiden en zijn overal mee te matchen. Ook de Outdoor Camera laat zich, net als de rest van de Plug & Play producten, makkelijk combineren met andere smart home items.