Sony duikt in het DNA-onderzoek in de race naar gepersonaliseerd zorgaanbod

Electronicagigant Sony heeft een nieuwe tak binnen het bedrijf opgericht die zich volledig zal gaan storten op DNA-onderzoek. Volgens het Japanse bedrijf is het de volgende stap op weg naar een gepersonaliseerd zorgaanbod en betere medicatie voor patiënten.

Helemaal nieuw in de medische wereld is Sony overigens niet. Het nieuwe bedrijf, dat de bondige naam P5 Inc heeft gekregen, is een samenwerking tussen medisch bedrijf M3 (waar Sony de grootste aandeelhouder van is) en Illumina, een Amerikaanse fabrikant van apparatuur om genoomonderzoek te doen.

Sony noemt de samenwerking een nieuw ‘kennisplatform voor genomen en genoom onderzoek’. Met P5 wil men genoomonderzoek gaan aanbieden bij diverse bedrijven in instituten, beginnende in Japan vanaf dit voorjaar. Met de brede range aan onderzoeksresultaten wil Sony vervolgens gaan innoveren op weg naar een volledig gepersonaliseerde gezondheidszorg.

De nieuwe CEO van Sony, Kaz Hirai, maakte bij zijn aanstelling begin 2012 al bekend dat de medische sector een belangrijke rol zou gaan spelen in zijn plannen met het bedrijf. Hirai voegde daad bij woord en deed sindsdien met Sony forse investeringen in de medische sector, waaronder een investering van liefst $644 miljoen in een project met Olympus voor 4K en 3D endoscopen.