‘Spotify wil exclusieve podcasts gaan aanbieden’

Spotify

Naast de gigantische database aan muziek, kun je via Spotify ook podcasts luisteren. Niet alle podcasts zijn zomaar in hun database te vinden en de functie zit ook een beetje weggestopt, maar het is desondanks een belangrijk onderdeel van Spotify’s poging om meer te zijn dan een muziekstreamingdienst. Sterker nog: Spotify zou er zelfs meer op willen inzetten door exclusieve podcasts te gaan aanbieden, die je nergens anders kunt beluisteren.

Digiday bericht dat het bedrijf hierover in gesprek is met meerdere grote podcastsuitgevers, waaronder Gimlet, How Stuff Works en Pineapple Street Media. Of zij interesse hebben om exclusief voor de streamingdienst aan het werk te gaan is onduidelijk. Opvallend is dat Spotify uit zou zijn op podcasts waarin muziek een belangrijk onderdeel speelt, terwijl de uitgevers in kwestie zich focussen op interviews en documentaires.

Hoe concreet de plannen zijn is niet helemaal duidelijk. Spotify wilde ook niet reageren op de berichten van Digiday.

Spotify vs. Apple Music

Spotify is op dit moment in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Apple Music. Die dienst probeert gebruikers van zijn concurrent te lokken met exclusieve deals met artiesten en videocontent. Spotify lijkt daar tegenin te willen gaan mijn exclusieve podcasts.

Eerder waren er ook plannen om video aan te gaan bieden binnen Spotify. Dat kwam echter tot nu toe nog niet echt van de grond. Desondanks blijft het bedrijf daar geldt in stoppen. Datzelfde geldt dus voor podcasts. Volgens Digiday is Spotify voor de makers van podcasts nog niet echt relevant als het gaat om het aantal luisteraars, maar desondanks blijft de dienst zelf hierin geloven.