Tesla Model 3 eerder klaar met productie dan verwacht

Het langverwachte moment is daar, en dat ook nog eens twee weken te vroeg. CEO van Tesla, Elon Musk, laat vanochtend op Twitter weten dat de eerste ronde auto’s van Tesla Model 3 deze vrijdag van de band rolt.

Eerste ronde

Musk vertelt dat Model 3 alle goedkeuringsrondes heeft doorstaan en twee weken eerder dan de verwachte 28 juli naar de eerste 30 klanten gaat. Hij legt uit dat de productie exponentieel groeit en dat er in augustus 100 en september alweer boven de 1500 auto’s worden geproduceerd.

In de tweets geeft de CEO aan dat er vanaf december wat hogere productie aantallen worden verwacht. Hij hoopt in de kerstmaand 20,000 Model 3 auto’s te produceren. Zo ontvangen de meeste klanten hun Tesla cadeau op tijd voor kerst.

Klein en betaalbaar

Elon Musk noemde het nieuwste Model van Tesla, Model 3, eerder al een “kleinere en betaalbaardere” versie van Model S. Met een leuk prijskaartje vanaf 35,000 euro werd veel interesse opgewekt bij Tesla fans, waardoor er al 400,000 auto’s vooruitbesteld zijn.

Model 3 is de eerste relatief betaalbare auto van Tesla. Het grote streven is om met een kleiner prijskaartje de massa te bereiken, en dat is geslaagd. Met de nieuwe belofte om tegen eind 2017 meer dan 20,000 modellen per maand te produceren, hoopt het bedrijf binnen 1 a 2 jaar alle vooruitbestelde auto’s te leveren.