Solar Roofs: Dit zijn de energie-opwekkende daken van Tesla en SolarCity

Afgelopen weekend presenteerde Elon Musk, de CEO van autofabrikant Tesla zijn Solar Roofs: daken die zonne-energie kunnen opwekken. Voor direct verbruik, of om op te slaan in een thuisbatterij. Deze daken zijn ontwikkeld in samenwerking met SolarCity, een bedrijf dat zich richt op duurzame energie en waar Musk in het bestuur zit. In een persconferentie deelde Musk zijn visie op duurzame daken.

“Het lijkt erg op elektrische auto’s”, zei Musk. “In het begin waren ze lelijk en niet krachtig. Hetzelfde moet nu gebeuren met zonnepanelen. Die moeten net zo aantrekkelijk worden als een elektrische auto.” Het doel is daarom dat daken die zonne-energie opwekken aantrekkelijker worden dan daken die dat niet doen. Niet alleen door de energie die het opwerkt, maar ook het uiterlijk van de daken.

solarpanels

Bovenstaande afbeelding laat de vier stijlen daken zien die Tesla aan gaat bieden. Natuurlijk is het de visie van het bedrijf dat consumenten ze gaan combineren met een thuisbatterij, zoals de Tesla Powerwall, en een elektrische auto.

Het bedrijf kondigde afgelopen weekend ook de Powerwall 2 aan, een nieuwe versie van zijn thuisbatterij. Het ding kan 14 kWh aan energie opslaan, twee keer zo krachtig als de originele batterij. Het opslagapparaat gaat 5.500 dollar kosten. Ook kondigde het bedrijf een nieuwe industrievariant aan, de Powerpack 2. Die is in staat om 210 kWh aan energie op te slaan.