‘Trump gebruikt nog steeds zijn oude, onveilige telefoon, waarschijnlijk een Samsung Galaxy S3’

Als president zijnde kun je niet zomaar een smartphone gebruiken, omdat je op die manier de staatsveiligheid in gevaar kunt brengen. Dat vrijdag het bericht kwam dat Donald Trump zijn telefoon in had geleverd, was dus ook niet vreemd. Maar nu lijkt het er op dat hij dat helemaal niet gedaan heeft. Volgens The New York Times gebruikt hij nog steeds zijn oude Android-toestel.

We weten dankzij Android Central mogelijk zelfs om welke telefoon het gaat. Zij deden een klein onderzoek naar het toestel, waar Trump af en toe mee op de foto staat. Waarschijnlijk gaat het om de Samsung Galaxy S3 die in 2013 verscheen. Probleem is dat deze toestellen sinds halverwege 2015 geen beveiligingsupdate meer hebben gehad, waardoor er dus serieuze lekken in kunnen zitten.

Dat Trump nog steeds een Android-toestel gebruikt, bewijst ook zijn Twitter-account. De tweets op @RealDonaldTrump komen nog steeds van een Android-apparaat, terwijl de paar tweets die verstuurd zijn vanaf het officiële @POTUS-account van een iPhone komen. De kans is dus groot dat een werknemer de tweets op het officiële account plaatst.

E-mailserver

Dat Trump nog steeds zijn persoonlijke telefoon gebruikt voor het verzenden van tweets is vrij ironisch. Tijdens zijn verkiezingscampagne gaf hij immers veel aandacht aan het feit dat concurrent Hillary Clinton een privé e-mailserver gebruikte.

Trump gebruikt zijn telefoon voornamelijk om te tweeten, en niet om te mailen. Daardoor is het minder gevaarlijk als zijn telefoon gehackt wordt, maar dan alsnog kan het een grote kwetsbaarheid zijn.