Universiteit van Zuid-Californië gaat zijn eigen games uitgeven

De universiteit van Zuid-Californië gaat zijn eigen games uitgeven die zijn ontwikkeld door studenten. De universiteit van Zuid-Californië biedt ’s werelds beste gamedesign-programma’s aan en leert studenten games te ontwikkelen voor platformen als PlayStation, Xbox, PC en smartphones.

Het maken van games is de laatste jaren (zeer) eenvoudig geworden door de online toegankelijkheid en goedkopere middelen. Veel scholen hebben gamedesign dan ook in hun curriculum opgenomen. De USC gaat echter een stapje verder in het lesgeven van gamedesign en wil zijn imago nu nog verder opschroeven laat Wired weten. Dit wil de universiteit doen door een platform te bieden waar studenten hun games kunnen verkopen aan gamers.

Een van de games die gepubliceerd gaat worden is ‘Chambara’: een spel waarin twee zwaardvechters tegen elkaar strijden in een zwart/wit-wereld. Hierdoor is het voor de speler mogelijk om op te gaan in de achtergrond, totdat de tegenspeler zijn camerahoek veranderd. Het spel werd ontwikkeld door een student aan de USC en heeft momenteel al een BAFTA Award, een Britse versie van de Oscars gewonnen.

Met het platform wil de universiteit het makkelijker maken voor studenten om hun game te publiceren en te leren over hoe ze veilig een game kunnen verkopen.