Vanaf nu ook supersnel wifi tijdens je cruise vakantie

Vanaf nu kun je gebruik maken van supersnel wifi tijdens je cruise! Want terwijl lekker internetten in de lucht al steeds sneller ging, was het midden op open zee nog een beetje behelpen met de snelheid. Cruise operator Carnival wil daar met ‘[email protected]’ verandering in brengen. De naam is in elk geval spot-on!

Hoewel we op Europese vluchten nog tot 2016 zullen moeten wachten op wifi in het vliegtuig, is het verbinden met het internet met een goede snelheid in het vliegtuig al de gewoonste zaak. Verkies je een cruiseschip boven een vliegtuig, blijkt dat echter een stuk lastiger. Als er al verbinding is, is die vaak dramatisch traag.

Cruise operator Carnival wil daar verandering in brengen met hun hybride dienst ‘[email protected]’. Ligt de boot in de haven, maakt de dienst gebruik van de internetverbinding die aan land beschikbaar is. Dat blijft hij, dankzij versterkte wifi-antennes, ook doen tot zo’n 60 kilometer buiten de haven. Vanaf dat moment nemen satellieten het over, waarbij er meerdere bandbreedtes worden gebruikt om dezelfde snelheid te garanderen.

De directeur van Carnival hoopt met een nieuw wifi-netwerk niet alleen bestaande klanten tevreden te houden, maar ook nieuwe klanten aan te trekken: “vooral millennials, die ‘verbonden zijn’ en het gebruik van social media een dagelijkse bezigheid hebben gemaakt”.

Voor dat je begint met het boeken van een mooie werkcruise: de nieuwe connectie van Carnival zal eind dit jaar in gebruik worden genomen tussen de VS en Caraïben. Pas in 2015 en 2016 zal het netwerk uitwaaieren naar Europa en Azië.