Volkswagen voegt holografische bediening voor audiosysteem toe aan auto

Volkswagen holografische bediening

Volkswagen heeft een conceptauto onthuld die wel met een heel bijzonder nieuw onderdeel komt. In de kofferbak zit namelijk technologie voor holografische bediening van het high-end audiosysteem. De auto is tijdens de GTI-bijeenkomst Wörthersee Treffen in Oostenrijk te bekijken.

Hologrammen kennen we wel uit bijvoorbeeld Star Trek en Star Wars. Daarnaast worden ze al ingezet bij onder meer concerten, bijvoorbeeld die van Amy Winehouse. En nu zitten ze dus ook in de auto, en je hebt er niet eens een 3D-bril, sensorhandschoenen of joysticks voor nodig.

De holografische bediening van de autofabrikant zweeft namelijk vrij in de lucht en boven de hardware van het audiosysteem die in een compacte module in de bagageruimte zit. Dat beeld wordt aan de hand van algoritmes en visuele technologie tot stand gebracht.

Volkswagen holografische bediening

Intuïtief

Volgens Mark Möller, hoofd ontwikkeling bij Volkswagen Group Components, is het systeem erg intuïtief te bedienen. “Het systeem herkent automatisch de opdrachten van de gebruiker en voert ze vervolgens snel uit. Deze unieke technologie is door Volkswagen zelf ontwikkeld en gepatenteerd.”

Verwacht echter niet dat je de holografische bediening ook snel in je auto hebt zitten. Volgens Möller duurt het namelijk nog wel even voor het beschikbaar wordt voor productieauto’s. Hoe lang dat precies is, is niet bekend gemaakt.