VR-spellen voor je PC komen naar Google Cardboard met VRidge

VR is een hot item sinds de eerste brillen op de markt zijn gekomen, maar de meeste mensen hebben niet genoeg geld voor bijvoorbeeld een Oculus Rift. RiftCat komt met een oplossing: VRidge. Met deze applicatie kun je ieder VR-spel voor je PC spelen op je smartphone met een Google Cardboard.

Het gebruik van VRidge is eenvoudig. Je downloadt de desktop-applicatie, koppelt deze draadloos aan de Android-app en je bent klaar om te spelen, mits je een Google Cardboard hebt. Aan een iOS-variant van de applicatie wordt nog gewerkt. Op dit moment is de applicatie alleen nog als bètaversie beschikbaar.

Nadeel is dat niet alle games te spelen zijn met met het systeem van RiftCat, al wordt de lijst met welke VR apps wel werken nog steeds uitgebreid. Daarnaast is het de vraag hoeveel vertraging er in de spellen zit. Volgens VRidge zelf loopt het spel slechts één à twee frames achter op de traditionele ervaring, maar of je hier last van hebt, hangt af van je PC en wat je zelf prettig vindt.

VRidge is overigens niet het enige bedrijf dat VR-spellen op deze manier naar je smartphone brengt. Trinus VR doet ongeveer hetzelfde, maar VRidge zegt zelf een volledige runtime vervanging voor VR-titels te hebben, die de ervaring van de Oculus nabootst. Wil je echter de beste ervaring, dan is een echte VR-bril toch de beste optie.