Tribesports’ ultieme fitness-tracking app nu ook voor Android


Van Runtastic en Strava tot RunKeeper, er is zeker geen tekort aan GPS fitness-tracking applicaties. Toen Tribesports begin dit jaar hun product lanceerden voor iOS was het dan ook de vraag of ze met iets nieuws zouden komen, maar dat deden ze. Nu is de app dan ook eindelijk beschikbaar op Android.

Tribesports streeft ernaar om de ultieme fitness-tracking applicatie te zijn, door het opnemen, analyseren en instrueren binnen verschillende disciplines. De Android versie is vergelijkbaar met de bestaande iOS variant, en stelt je in staat verschillende work-outs bij te houden met real-time statistieken en grafieken met het verloop van je training.

Niet zo bijzonder zou je denken, maar Tribesports onderscheidt zich door zijn focus op vele verschillende sportactiviteiten. Naast vrij standaard activiteiten zoals hardlopen of fietsen, biedt de app namelijk meer dan duizend zeer specifieke activiteiten aan zoals push-ups, sit-ups en verschillende rek-oefeningen.

w640

Gebruikers kunnen bovendien notities en foto’s opslaan naast al hun loop, zwem en fietsactiviteiten. Ook biedt de applicatie instructies voor de verschillende oefeningen en stretches die in het systeem staan.

Waar Tribesports in eerste instantie werd gelanceerd als een sociaal netwerk voor sportievelingen is het bedrijf inmiddels een nieuwe richting opgeslagen. Hoewel het sociale netwerk nog steeds bestaat heeft Tribesports zich ontwikkeld tot een heuse sportkledingfabrikant- en verkoper, die zich profileert als “an alternative to the overpriced performance sportswear currently available to customers”