Google werkt aan ondersteuning van iPhones in Android Wear

Het gerucht ging al geruime tijd, maar de timing van een bevestiging lijkt op zijn minst gelukkig. Op de dag dat de voorbestellingen van de Apple Watch starten, blijkt dat Google werkt aan een koppeling met iPhone voor Android Wear smartwatches.

Daarmee krijgt Apple plots concurrentie op hun eigen besturingssysteem iOS. Op het moment bieden beide grote spelers slechts gesloten omgevingen: de Apple Watch werkt alleen samen met een iPhone, terwijl smartwatches met Android Wear alleen samenwerken met Android-telefoons.

Volgens The Verge is een verandering echter aanstaande; Google zou al aan het testen zijn met een nieuwe versie van Android Wear die samenwerkt met een iPhone. Het bewijs levert het weblog in de vorm van een foto van een LG Watch R die een melding toont van FaceTime, Apple’s app om te videobellen.

apple-watch-iphone-android

Het weblog stelt dat de horloges met Android Wear op de iPhone werken middels een zogenaamde ‘companion app’, een app die de verbinding tussen horloge en smartwatch faciliteert. De app zou notificaties van je iPhone kunnen doorsturen en je zou de telefoon weer kunnen bedienen middels stembesturing. Niet met Siri, maar met Google’s eigen stembesturing.

Dat laatste benadrukt de vraag of Apple een app van Google die deze functionaliteiten zou bieden überhaupt zou toelaten nog maar eens extra. Het zou niet de eerste (of de laatste) keer zijn dat Apple een applicatie in hun App Store weigert toe te laten.