‘Investeerders moeten instemmen met voorstel SoundCloud om bedrijf te redden’

Soundcloud

Als investeerders van SoundCloud vandaag niet instemmen met een voorstel van het bedrijf, betekent dat mogelijk het einde van het bedrijf. Dat zegt de CEO van de muziekstreamingsdienst, meldt Axios op basis van een interne brief die het in handen heeft. SoundCloud wil voor 169,5 miljoen dollar aan nieuwe aandelen verkopen om het bedrijf overeind te houden.

Dat betekent dat de huidige aandelen van het bedrijf relatief minder waard worden. Het is aan de huidige aandeelhouders om met het voorstel in te stemmen of het af te wijzen. Bij een afwijzing wordt het voor SoundCloud erg lastig om ‘als gezond bedrijf verder te gaan’, zegt de huidige CEO, Alexander Ljung.

Het gaat niet goed met SoundCloud. Onlangs ontsloeg het bedrijf nog 40 procent van zijn personeel. Volgens zijn oprichters is ook de toekomst van het bedrijf na 2017 nog onzeker.

Nieuwe CEO

Volgens Recode willen de investeerders van de muziekstreamingsdienst CEO Ljung vervangen. Hij zou plaats moeten maken voor Kerry Trainor, voormalig CEO van videosite Vimeo. Trainor zou op zijn beurt ook een nieuwe COO met zich meebrengen.

De vervanging van Ljung als CEO zou een voorwaarde van aandeelhouders zijn om in te stemmen met de nieuwe investeringsronde. Zowel SoundCloud als beide heren hebben tegenover Recode niet op het bericht gereageerd.