Nintendo brengt arcadeversie Donkey Kong naar de Switch

Nintendo Switch

Nintendo houdt – net als wij – van nostalgie, en dat merken we nu weer met een nieuw spel voor de Switch. Het bedrijf heeft de originele arcadeversie van Donkey Kong namelijk naar de spelcomputer gebracht. Het is voor het eerst dat deze versie uit 1981 een remake krijgt.

Donkey Kong is in de Arcade Archives uitgebracht op de Switch. Nintendo brengt onder die naam klassieke spellen uit op het console. Van Donkey Kong zijn er drie versies, namelijk het Japanse origineel, een nieuwe Japanse versie zonder bugs en een internationale versie.

Om het spel te spelen kun je de Switch 90 graden draaien. Daardoor wordt het scherm verticaal en komt deze overeen met het scherm van de originele arcadekast.

Beschikbaarheid

Het spel is al in de Amerikaanse eShop uitgebracht voor 7,99 dollar. Het is onbekend wanneer het spel in de Nederlandse winkel verschijnt. Waarschijnlijk gaat het spel daar 6,99 euro kosten.

In juli komt er nog een klassiek spel naar de Switch. Het gaat om Sky Skipper, dat na Donkey Kong in 1981 verscheen. In dat spel vloog je in vliegtuigjes door levels om op apen te schieten.