Amerikaanse waakhonden zoeken naar manieren om met cryptovaluta om te gaan

bitcoins, bitcoin, ico

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) en de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gaan het Amerikaanse Congres morgen waarschuwen over de risico’s van cryptovaluta voor investeerders en het financiële systeem. Dat meldt Reuters.

De twee voorzitters willen dat de paar regels die er zijn voor de beurzen van cryptovaluta goed worden bekeken. Mogelijk moeten ze zelfs worden vervangen met federale regels, aldus de mannen. Uiteindelijk willen de twee dat iedereen veilig kan handelen, zonder dat ze innovatie tegenwerken.

Welke aanpak werkt?

“Een belangrijk vraagstuk voor regelmakers is of onze historische aanpak van het reguleren van valutatransacties ook werkt voor de cryptovaluta”, aldus de twee mannen. “Veel van de online handelsplatformen voor cryptovaluta zijn geregistreerd als betalingsdienst en vallen niet onder het directe toezicht van de SEC of de CFTC.” Dit soort platformen worden namelijk gereguleerd door de Amerikaanse staten zelf.

Volgens anonieme bronnen wordt er tijdens de hoorzitting met name bekeken of de beide organisaties daadwerkelijk toezicht kunnen houden op de handelsplatformen, terwijl ze investeerders beschermen tegen marktvolatiliteit en fraude.